Pomysł już padł nawet są chetni na tą audcyje z tego co pamiętam nawet jeden z nich jest Dj'em ale nie wiem :)
Więc jak coś chętnie się podepnę pod to, bo póki co to przyznam, że to radio mnie nudzi... :)
Uważam, że ten komentarz nie jest na miejscu, chyba, że nie zależy autorom radia na większej ilości słuchaczy?
hmm a co sądzisz ze jak ciebie nudzi to już nie ma słuchaczy bo nie wiem :) . ZAlezy ale jak narazie sie rozwijamy to raz , dwa ze dla jednego jest nudne dla drugiego nie . Więc jeżeli cię naprawde nudzi to nie sluchaj czy to jest nie na miejscu ?
"Dla jednego jest nudne, a dla drugiego nie" - własnie, dlatego uważam, że nowa audycja może przyciągnąć nowych słuchaczy, a "to nie słuchaj" nigdy nie powinno być wypowiedziane w stronę kogokolwiek zainteresowanego nowymi rozwiązaniami. No ale wybacz w takim razie.
Przy okazji, mogę również puszczać jakieś duby oraz dubstepy, jeśli będą chętni na forum na tego rodzaju muzykę :)
Dub / Dubstep odpada. Underground HH !
Ok, więc mogę się zająć tylko i wyłącznie rapsami ;) Więc czy jest, że tak powiem "niż" i sens, żebym wbił z tym jako kolejny prezenter? Czy nie bardzo? Proszę o odpowiedź (z tego co pamiętam to chyba Smile się tym zajmował, więc najlepiej gdyby on się wypowiedział). Pozdrawiam!
przesłuchałem tych amerykańskich raperzyków i mi się tak cholernie spać zachciało. Kurwa gdzie ta sprawiedliwość? zero jakiego kolwiek pomysłu w tym ich rapie. żenada :D tak wiem, taki odłam bla bla bla gówno gówno gówno. Trzeba jednak popatrzeć prawdzie w oczy. takie coś już było robione milion razy. Nie chodzi już tutaj o odłam, tylko o brak pomysłu po prostu. tego stylem nie można usprawiedliwiać haha, tak nawiasem to samo powielanie czegoś co już było dyskwalifikuje w ogóle rozmowę na temat stylu ahhaha
To już bym wolał byście klasyki puszczali BIG,KRS ONE,RAKIM ... niż raperów z podziemia co na klipach lansują się już kasa -.- blee blee ich styl to dupy i kasa ... Proszę was bądźmy dumni z Polskiego podziemia które jest szerokie i jest w czym wybierać wiec wątpię by komuś się znudziło to jak ktoś lubi polskie podziemie, bo aktualnie jest dobrych artystów w podziemiu tyle co mrówek dodając ze każdy coś nowego wydaje wiec nie ma chuja by brakło rapsow ... a to angielskie ? jaki hip hopowiec rapuje z gitara elektryczna w ręce ? żenada ; o
Co Wy gadacie? Kid Ink jest zupełnie oryginalnym i charakterystycznym raperem, Wiz Khalifa ma zajebiste zwrotki i teksty, potrafi rzucić naprawdę dobre punchline'y, nie mówiąc już o kreacji w sumie nowego prądu w tej muzyce i nowych trendów! Gucci Mane choć nie ma błyskotliwych tematów to ma jedyny w swoim rodzaju, charakterystyczny styl i sposób bycia, ale trzeba do tego podejść z dystansem, bo jeżeli traktujecie NA POWAŻNIE (a widzę, że tak to robicie) wypierdalającego pare dziesiątek tysięcy dolców na czejna z Bartem z Simpsonów, albo tatuującego sobie loda na mordzie to tak jakby szukać powagi w kabaretach - no bez przesady.
Tą muzykę można traktować poważnie i robić wysokowartościowe artystycznie rzeczy, ale można mieć też do tego dystans. Tego dystansu u nas brakuje.
Glutek - nie było robione milion razy, pokaż mi kogoś kto zrobił grube produkcje w stylu Lexa Lugera PRZED Lugerem, kto robił szalone bity jak Drumma Boy przed Drumma Boyem, kto robił hipnotyzujące dźwięki w stylu Zaytovena przed Zaytovenem...
Jeśli słuchasz Waka Flocka Flame'a po to, żeby posłuchać dobrego tekstu to to nie ma sensu. Romantyk nie szuka wartości patriotycznych u pisarzy kosmopolitycznych, bo na pewno ich tam nie znajdzie.
I nie nazywałbym tego ŻENADĄ. Słuchajcie czego chcecie, ale trzymajcie dystans i nie hejtujcie ;)
A co do puszczania tego samego. Sam mogę zaobserwować na tym forum ciągłe kopiowanie i powielanie tak zwanego "truskulu" - zero oryginalności w takim razie i u nas. Kopiowanie WENY, Brudnych Serc i ciągłe pieprzenie o tym samym na takich samych samplowanych bitach... Jeśli to jest złe to i występuje u nas tylko pod inną postacią.Jak już mówiłem w innym temacie - możesz napisać "nie podoba mi się", ale nie możesz napisać "to jest żenada"