Obraz młodego pokolenia w tekstach piosenek hip-hopowych , 10-02-2012 16:34 PM
|
Zaglądacz..

Liczba postów: 2
Szacunek: 0
|
|
Witam!
Jestem tegoroczną maturzystką i na maturę ustną z polskiego wybrałam sobie taki temat: Obraz młodego pokolenia oraz jego języka wyłaniający się z tekstów piosenek hip-hopowych. (Hmm źle napisane, bo Hip-Hop to nasza kultura. Taniec, ubrania, graffiti, muzyka, wszystko co z tym związane. Natomiast teksty to Rap czyli Muzyka. Oczywiście rap jest częścią hip-hopu, ale i tak wytknęła bym im ten błąd.... no ale cóż nie ja układałam liste tematów ;/)
Mam już to wszystko ułożone mniej więcej w głowie jak by to miało wyglądać, ale potrzebuje jeszcze jakiś kawałków ukazujących obraz młodego pokolenia w nich zawarty.....jakie kawałki wy byście wybrali?
|
|
|
RE: Obraz młodego pokolenia w tekstach piosenek hip-hopowych , 10-02-2012 16:40 PM
|
MishMashers

Liczba postów: 242
Szacunek: 5
|
|
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to Miuosh- Chronos, jak opowiada swoją historię od dzieciństwa, przez poznanie hip-hopu i pierwsze nagrania do dziś.
to nie świat jest mały, to my jesteśmy wielcy..
|
|
|
RE: Obraz młodego pokolenia w tekstach piosenek hip-hopowych , 10-02-2012 16:56 PM
|
Zaglądacz..

Liczba postów: 2
Szacunek: 0
|
|
Wiem jak to zrobić i mam już ułożone w głowie o czym będę mówiła, ale napisałam bo może ktoś będzie miał jeszcze jakiś ciekawy pomysł na kawałek o którym mogłabym coś powiedzieć a o którym ja np nie pomyślałabym. A ty nie musisz od razu mi cisnąć, skoro nie chcesz pomóc lub nie umiesz to po co zabierasz głos, heh;> A wybrałam ten temat bo w przeciwieństwie do nudnych lektur szkolnych to tym się interesuje i mam o tym duże pojęcie.
|
|
|
RE: Obraz młodego pokolenia w tekstach piosenek hip-hopowych , 10-02-2012 17:06 PM
|
Breakdown maker

Liczba postów: 3,672
Szacunek: 49
|
|
(10-02-2012 16:51 PM)Don K. napisał(a): I ile punktów miałeś?
65% gdyż zgasiłem egzaminatorkę po 2 zdaniach; konwersacja była taka:
-co powiesz na to, że w subkulturze hip hopowej występują narkotyki?
-słucha Pani Beatels'ów?
-tak, lubię ich.
-a wie Pani, że większość ich utworów, szczególnie tych najbardziej znanych powstało pod wpływem LSD?
i się zamknęła :-D
Wykonam nagrania, miks i mastering w każdym gatunku muzycznym!
http://muurecords.xaa.pl/
![[Obrazek: d7afec5d86447f0a9f8dac110beffafa.gif]](http://img.myepicwall.com/2013/11/d7afec5d86447f0a9f8dac110beffafa.gif)
|
|
|