Phantom do mikrofonu USB? Czy AVID Vocal Studio Jest dobrym zestawem? , 12-12-2012 15:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2012 15:22 PM przez szczechu98.)
|
Zaglądacz..

Liczba postów: 8
Szacunek: 0
|
|
Siemanko wszystkim ;p
Mamy zamiar nagrać płytę z kumplami i postanowiliśmy zainwestować w mikrofon. Upatrzyłem AVID Vocal Studio (http://www.djshop.pl/i6277,maudio,m-audi...s-se-.html ) i tu od razu moje pierwsze pytanie czy jest wart kupienia (mamy zamiar nagrywać w wyciszonym wełną pomieszczeniu).
Jest to mikrofon pojemnościowy więc teoretycznie potrzebuje zasilania Phantom ale ma on połączenie USB i tu moje drugie pytanie czy nadal jest one potrzebne (zasilanie phantom)? Mam jeszcze jeden dylemat, ponieważ dołączony jest do tego zestawu program Pro Tool (nada się?) i czy jeśli go nie ogarnę to jest możliwość podpięcia mikro np. pod Cool Edit Pro albo coś od Adobe? Jak macie jeszcze jakieś rady to podsuńcie mi ;p Pozdro liczę na godne odpowiedzi ;p
P.S. Jeszce jedno jaką cenę byście ustawili jeśli jest to debiutancka płyta? Ja mierzę coś między 15 a 20zł :P
|
|
|
RE: Phantom do mikrofonu USB? Czy AVID Vocal Studio Jest dobrym zestawem? , 12-12-2012 15:39 PM
|
Zaglądacz..

|
|
Podacie jakieś przyczyny czy jak zwykle nic?
|
|
|
RE: Phantom do mikrofonu USB? Czy AVID Vocal Studio Jest dobrym zestawem? , 12-12-2012 15:50 PM
|
Zaglądacz..

|
|
Co do wieku to się mylicie. A znacie takie pojęcie jak budżet? Mam około 250 zł, a Ty mi wypisujesz przedwzmacniacz za 350 i do tego mikro w podobnej cenie
|
|
|
RE: Phantom do mikrofonu USB? Czy AVID Vocal Studio Jest dobrym zestawem? , 12-12-2012 16:01 PM
|
Zaglądacz..

|
|
Ehhh...Widzę, że towarzystwo nie jest odpowiednie i się nie dogadamy zamykam
|
|
|
RE: Phantom do mikrofonu USB? Czy AVID Vocal Studio Jest dobrym zestawem? , 12-12-2012 16:04 PM
|
Zaglądacz..

|
|
Zamykam. :D Możesz powiedzieć, że się wstydzę bo mam "chujową" nagrywkę
|
|
|