REKLAMA: nasiona marihuany, nasiona konopi, feminizowane, sklep, thc POLECAMY
- Rafał Pietrzak - Tworzenie stron internetowych
- Same-promocje.pl
- Feromony - Opinie, informacje, porady
- www.NaszaNauka.pl
- Potrzebna szybka pożyczka?
- Duet Sklep - Bielizna Damska
Odpowiedz 
Temat: probka mastera - prosze o opinie
Autor Wiadomość
matt900 Offline
UżytkownikHH
**

Liczba postów: 164
Dołączył: Jan 2011
Szacunek: 1
Post: #1
probka mastera - prosze o opinie
swojego czasu probuje roznych innych wtyczek ......... co byscie poprawili w tej probce a czego wg was brakuje ? ( jak co to jest kawalek kolegi ktory dal mi do mastera )

http://w95.wrzuta.pl/audio/8bB6bVxST13/probka_mastera


Czekam na opinie i wskazowki :)
Pozdrawiam
06-04-2011 13:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrówa Offline
Mrówa
****

Liczba postów: 589
Dołączył: Mar 2011
Szacunek: 9
Post: #2
RE: probka mastera - prosze o opinie
no zalezy tez na jakim majku nagrywa i jak to porównać . Jakich nakładek użyłeś na to .. ?

http://youtube.com/palarniarecords
http://myspace.com/mrowaelo
06-04-2011 13:48 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matt900 Offline
UżytkownikHH
**

Liczba postów: 164
Dołączył: Jan 2011
Szacunek: 1
Post: #3
RE: probka mastera - prosze o opinie
nie pamietam jakiego majka uzywa oprocz tego ze to pojemnosciowka .... uzylem takie wtyczki jak C1 compresor,q4 paragraph,line eq w mixie a w masterze ..... c4 waves i l3 multicostam

chodzi mi czy wg was to dobrze brzmi albo co byscie poprawili ,dodali bo moj ziom mowi np ze ten wokal jest troche taki gluchy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2011 13:52 PM przez matt900.)
06-04-2011 13:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrówa Offline
Mrówa
****

Liczba postów: 589
Dołączył: Mar 2011
Szacunek: 9
Post: #4
RE: probka mastera - prosze o opinie
hmm cięzko tak to teraz ogarnąc ,sam nie jestem profesjonalistą. zapewne master robisz na CE 2.0 ? Polecam najpierw zrobic master wokalu , oprócz tych Twoich nakładek przyda sie jeszcze FFT filter. Jak chcesz to zrób noise reduction , ale to troche moze zniekształcic dzwięk jak dasz więcej niz 2 na pasku. Pozniej zrób mix i co tam z nim chcesz , najlepiej normalize na 70% - przed samym zapisem kawałka.

http://youtube.com/palarniarecords
http://myspace.com/mrowaelo
06-04-2011 13:53 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matt900 Offline
UżytkownikHH
**

Liczba postów: 164
Dołączył: Jan 2011
Szacunek: 1
Post: #5
RE: probka mastera - prosze o opinie
(06-04-2011 13:53 PM)mrówa napisał(a):  hmm cięzko tak to teraz ogarnąc ,sam nie jestem profesjonalistą. zapewne master robisz na CE 2.0 ? Polecam najpierw zrobic master wokalu , oprócz tych Twoich nakładek przyda sie jeszcze FFT filter. Jak chcesz to zrób noise reduction , ale to troche moze zniekształcic dzwięk jak dasz więcej niz 2 na pasku. Pozniej zrób mix i co tam z nim chcesz , najlepiej normalize na 70% - przed samym zapisem kawałka.

oooooooj kolego widac ze troszke nie ogarniasz ...nie ma takiego czegos jak mastering wokalu ,a jak juz to mix i najpierw robi sie mix a potem mastering ..noise reduction nie odszumiam bo ja to robie czyms innym .
Mix/mastering robie na AA 3.0
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2011 13:56 PM przez matt900.)
06-04-2011 13:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrówa Offline
Mrówa
****

Liczba postów: 589
Dołączył: Mar 2011
Szacunek: 9
Post: #6
RE: probka mastera - prosze o opinie
no chyba ze tak , ja działam własnym sposobem :) na moim kanale masz moje masteringi : http://youtube.com/PalarniaRecords . Pozdro.

http://youtube.com/palarniarecords
http://myspace.com/mrowaelo
06-04-2011 14:04 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matt900 Offline
UżytkownikHH
**

Liczba postów: 164
Dołączył: Jan 2011
Szacunek: 1
Post: #7
RE: probka mastera - prosze o opinie
Cielak jak bedziesz to napisz co sadzisz i co poprawic :)
06-04-2011 15:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cielak Niedostępny
Breakdown maker
*****

Liczba postów: 3,698
Dołączył: Dec 2010
Szacunek: 49
Post: #8
RE: probka mastera - prosze o opinie
wrzuć link do sciagnięcia, bo nie chce mi na wrzucie odtworzyć, nie wiem czemu :/

Wykonam nagrania, miks i mastering w każdym gatunku muzycznym!
http://muurecords.xaa.pl/
[Obrazek: d7afec5d86447f0a9f8dac110beffafa.gif]
06-04-2011 18:32 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [Pomoc] opinie i porady kolasacz 1 689 03-25-2015 10:56 AM
Ostatni post: Guru
  [Pomoc] LD Systems D 1013C USB - Opinie ParKeR 0 553 11-16-2014 22:29 PM
Ostatni post: ParKeR
  CEP do mastera? Pedzel 7 1,445 01-21-2013 17:39 PM
Ostatni post: Narwa
  Proszę o pomoc słychać pogłos. zastrzyk7 8 2,759 01-14-2013 20:24 PM
Ostatni post: Jore
  Prosze o podpowiedź Ponczo 3 894 10-25-2012 20:26 PM
Ostatni post: Ponczo
  [Pomoc] Proszę o Pomoc! ~Nawijka~ Adiss 29 9,073 04-18-2012 11:18 AM
Ostatni post: Cielak
  jak skonfigurować MPD 26 Proszę o pomoc ?! milten 0 1,219 01-18-2012 20:31 PM
Ostatni post: milten
  probka nowego masteru matt900 8 2,068 09-08-2011 22:06 PM
Ostatni post: matt900
  probka mastera matt900 3 1,309 06-30-2011 11:22 AM
Ostatni post: Bartazz



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Tasks
HHstyle.pl © 2007-2012
By MyBB, © 2002-2017 MyBB Group. Design by HipHop style - Polski i zagraniczny rap | Hosting zapewnia firma: Intoseo Katowice